Clicky


N324 bij Grave twee keer vier weken dicht voor verkeer

N324 bij Grave twee keer vier weken dicht voor verkeer
28-02-2019 13:24 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

GRAVE - De provinciale weg N324 ter hoogte van Grave is vanaf vrijdagavond 8 maart 20:00 uur tot en met vrijdagmiddag 5 mei 12:00 uur afgesloten voor verkeer. De provincie Noord-Brabant voert dan groot onderhoud om de doorsytroming en verkeersveiligheid op deze route te verbeteren.

De werkzaamheden tussen de Generaal de Bonsweg en de Industrieweg in Grave vormen de laatste fase van het grootschalige onderhoud aan de N324 tussen het ecoduct bij knooppunt Paalgraven tot aan de burg over de Maas bij Grave. Met de aanpak van de weg wordt de doorstroming maar vooral de verkeersveiligheid op de N324verbeterd. Zo worden er onder andere nieuwe rotondes en geleiderails aangelegd en komen er betere oversteekmogelijkheden voor fietsers en voetgangers voorzien van slimme verkeerslichten. In Grave wordt de weg opnieuw ingericht zodat deze beter bij het karakter van de vestigingsstad past. De weg wordt hier smaller en de maximale snelheid gaat omlaag naar 50 km per uur.

Twee delen

Om deze werkzaamheden in een zo kort mogelijke tijd uit te voeren, wordt de weg twee keer vier weken in z’n geheel afgesloten. In de eerste vier weken van 8 maart tot en met 8 april is de weg afgesloten tussen de Generaal de Bonsweg en de Sint Elisabethstraat in Grave. Vanaf 8 april tot en met 4 mei begint de afsluiting bij de Mariakapel bij de Sint Elisabethstraat tot aan de Industrieweg. In de nacht van 4 op 5 mei is de brug over de Maas afgesloten. Doorgaand verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid via de A50, A326 en A73.

Extra reistijd

De provincie heeft er bewust voor gekozen de N324 voor deze laatste werkzaamheden in zijn geheel af te sluiten wetende dat dit overlast voor de omgeving veroorzaakt. Op die manier is de hinder kort en hevig en wordt voorkomen dat Grave gedurende vele maanden te maken heeft met omleidingen en wegafzettingen. Door deze omleiding wordt het op de omleidingsroutes drukker zijn dan gebruikelijk. Bestemmingsverkeer kan de kern van Grave wel bereiken maar ook daar ervaren weggebruikers tijdens de werkzaamheden meer hinder.

De provincie vraagt weggebruikers waar mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of rekening te houden met meer reistijd. Hulpdiensten en lijnbussen kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de N324. Ook fietsers kunnen tijdens de afsluiting gebruik blijven maken van de fietspaden langs de N324.