Clicky


Ongeval met vrachtwagens op A1 richting Hengelo

Ongeval met vrachtwagens op A1 richting Hengelo
10-01-2012 17:29 | Ongevallen | auteur de redactie
TWELLO - Tijdens de opmaat naar de dinsdagavondspits dreigde er stevige vertraging op de A1 richting Hengelo. Tussen 14:30 uur en 15:00 uur gebeurde er tussen Voorst en Twello twee ongevallen waarbij vrachtwagens betrokken raakten. Gelukkig bleek al snel dat de hinder tijdens de avondspits waarschijnlijk alleszins mee zal vallen meldt de Verkeersinformatiedienst.

Allereerst belandde er rond 14:30 uur een vrachtwagen in de greppel ter hoogte van Twello. Hierop werd de rechterrijstrook vanaf Voorst tot aan de plaats van het ongeval afgesloten. Rijkswaterstaat besloot onmiddellijk om de bergingswerkzaamheden pas na de avondspits uit te voeren, zodat het verkeer zo min mogelijk hinder zou ondervinden van het ongeval. Om een kijkersfile te voorkomen zijn er schermen om de vrachtwagen geplaatst. Om dit veilig te kunnen doen bleef de rechterrijstrook tot 15:10 uur afgesloten, wat een file van 2 kilometer opleverde.

In de staart van die file ging het rond 14:50 uur ook mis. Er gebeurde een aanrijding waarbij twee vrachtwagens en een personenauto betrokken raakten. Daarom moesten er bij Voorst twee rijstroken afgesloten worden. Heel even leek het er op dat er dat dit voor enorme vertragingen zou gaan zorgen, maar al gauw werd duidelijk dat het ongeval relatief mee viel. Er was alleen sprake van blikschade en even na 15:00 uur stonden alle betrokken voertuigen veilig op de vluchtstrook, waarna het verkeer weer kon beschikken over alle drie de rijstroken.

Omdat rond die tijd ook de kijkschermen bij Twello geplaatst waren was de gehele A1 richting Hengelo weer beschikbaar. Hierdoor kreeg de file nauwelijks de kans om aan te groeien. Rond 15:30 uur reed het alleen nog langzaam vanaf het knooppunt Beekbergen over een lengte van 2 kilometer. In deze file werd een minimale extra reistijd gemeten.

Dinsdagavond rond een uur of 20:00 zal Rijkswaterstaat beginnen met het bergen van de vrachtwagen die bij Twello in de greppel terecht kwam. Hoeveel rijstroken hiervoor afgesloten moeten worden is vooralsnog niet duidelijk. De VerkeersInformatieDienst verwacht gezien het verkeersaanbod rond dat tijdstip geen grote vertragingen tijdens de bergingswerkzaamheden. Afhankelijk van hoeveel rijstroken er afgesloten moeten worden zal er hoogwaarschijnlijk wel een (korte) file ontstaan.