Clicky


Nederlandse chauffeur zwaargewond bij ernstig ongeval op Duitse A44

Nederlandse chauffeur zwaargewond bij ernstig ongeval op Duitse A44 [+foto's]
11-03-2019 17:02 | Ongevallen | auteur Redactie

DORTMUND - Op de Duitse A44 vond maandagochtend een ernstig ongeval plaats waarbij drie personen ernstig gewond raakten. Een Nederlandse chauffeur raakte dusdanig ernstig gewond dat hij in levensgevaar verkeert, meldt de Duitse politie maandagmiddag.

Volgens de eerste bevindingen van de politie reed een 58-jarige Duitse chauffeur over de rechterrijstrook in de richting van Dortmund. Vanwege een file moest hij afremmen. Ook een 55-jarige Duitrse chauffeur die achter hem reed kon op tijd remmen voor de file. 

Een 59-jarige chauffeur uit Nederland merkte de file echter te laat op en botste op zijn 55-jarige voorganger, die vervolgens weer op de vrachtwagen van de 59-jarige chauffeur werd geduwd. De vrachtwagen van de 55-jarige Duitser kwam eveneens in aanrijding met een personenauto.

Bij het ongeval raakten de Nederlandse chauffeur, de 55-jarige Duitse chauffeur en een 50-jarige automobilst ernstig gewond. 

De Nederlandse chauffeur kwam bekneld te zitten in zijn cabine. De brandweer moest hem uit zijn benarde positie bevrijden. Hij is per traumaheli afgevoerd naar een ziekenhuis.

De A44 moest tot ongeveer 13:25 uur worden afgesloten vanwege het ongeval en bergingswerkzaamheden.