Clicky


Doodgestoken meisje (8) in Maasstad Ziekenhuis geen patiënt

Doodgestoken meisje (8) in Maasstad Ziekenhuis geen patiënt
16-03-2019 14:32 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Het 8-jarige meisje dat vrijdag in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is doodgestoken door haar 40-jarige vader uit Hoogvliet, was geen patiënt bij het ziekenhuis en dus ook niet opgenomen. Dat zegt de raad van bestuur van het ziekenhuis.

De politie maakte zaterdagmiddag bekend dat het meisje is aangetroffen op de afdeling radiologie. Die is naast de ingang van het ziekenhuis gevestigd. Het vermoedelijke wapen is eveneens veiliggesteld.

De leiding van het ziekenhuis zegt in een verklaring het "afschuwelijk te vinden wat er vrijdagavond gebeurd is in ons ziekenhuis'' en mee te leven met de nabestaanden van het meisje. "De betrokken medewerkers en hun collega’s zijn erg aangeslagen. Wij bieden alle betrokkenen ondersteuning aan en ook komende dagen is er nazorg voor hen geregeld'', aldus de raad van bestuur in een verklaring. "Andere bezoekers of patiënten zijn, voor zover wij nu weten, niet geconfronteerd met wat er gebeurd is.''

Een deel van het ziekenhuis is voor iedereen toegankelijk. Er hangen op veel punten camera’s. De beelden van vrijdag worden overgedragen aan de politie voor het onderzoek. De vader is gearresteerd.

Hij had zichzelf rond 21.30 uur gemeld bij het ziekenhuis en vertelde waar zijn dochter in het gebouw lag. Agenten waren toen al een uitgebreid onderzoek begonnen, nadat een crisisteam van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond rond 20.00 uur alarm had geslagen en zei dat het "zich ernstig zorgen maakte over het welzijn van het meisje'', aldus de politie. Een woordvoerster van de Jeugdbescherming zei dat het gezin niet bekend was bij deze instantie, maar dat ze een melding hadden gekregen van Veilig Thuis, een instelling die zich bezig houdt met huiselijk geweld.

Eerder op de dag was de man ook al in het ziekenhuis geweest, maar met zijn dochter weer weggegaan.