Clicky


Ernstig ongeval op A326 [update]

Ernstig ongeval op A326 [update]
09-02-2012 10:36 | Ongevallen | auteur de redactie
WIJCHEN - Woensdagochtend rond 09.00 uur vond op snelweg A326 bij Wijchen een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en twee personenauto's. De vrachtwagen reed in op een file. Eén man raakte ernstig gewond.

De bestuurder van de achterste auto in de file zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Het betreft een man van 40 jaar oud uit Ewijk. Hij is met ernstig hoofd-, been- en armletsel naar het ziekenhuis overgebracht, meldt de politie.

Door de klap van de aanrijding raakte de auto van de Ewijkenaar ook nog de auto daarvoor. De inzittenden van deze auto kwamen, net als de vrachtwagenchauffeur, met de schrik vrij.

De aanrijding leidde tot grote vertragingen op de A326 omdat de rijbanen richting Den Bosch enkele uren afgesloten waren voor hulpverlening, berging en technisch onderzoek. Inmiddels zijn alle rijbanen weer vrij.

De vrachtwagenchauffeur, een 32-jarige man uit Winschoten, is aangehouden. Hij verklaarde de file te laat opgemerkt te hebben. Hij is aan het begin van de middag weer in vrijheid gesteld. Naast de vrachtwagenchauffeur hoorde de politie ook meerdere getuigen.

Van de aanrijding wordt proces-verbaal opgemaakt.