Clicky


H.Essers Valley versterkt logistiek knooppunt Genk met eigen spoorterminal en extra investeringen

H.Essers Valley versterkt logistiek knooppunt Genk met eigen spoorterminal en extra investeringen
19-03-2019 11:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GENK - Logistiek dienstverlener H.Essers heeft ambitieuze plannen voor de verdere uitbouw van zijn locaties in Genk. Daarbij komt ook een eigen beveiligde spoorterminal nabij het hoofdkantoor: H.Essers Railport Genk. De locaties zullen samen een Europees knooppunt vormen voor goederenvervoer over weg, water én spoor: H.Essers Valley. Dat alles gaat gepaard met een investering van 26,2 miljoen euro.

Deze investering past in de sterke internationale groei van H.Essers in chemie, farma en hoogwaardige producten. Tegelijkertijd zijn ze een bevestiging dat het anker van het bedrijf ook in de toekomst stevig in Limburgse grond ligt. H.Essers wil de ligging en logistieke troeven van Genk binnen Europa ten volle benutten. In haar nieuw masterplan maakt het bedrijf de plannen bekend voor de uitbouw van een ambitieuze H.Essers Valley.

Dat zal in verschillende fases gebeuren. Aan de Transportlaan worden de farma activiteiten geoptimaliseerd met nieuwe temperatuur gecontroleerde magazijnen. Daarbovenop komt de ontwikkeling van een Europees cross-dock op de oude Hörmann-locatie aan de Woudstraat en de uitbreiding van de IT-infrastructuur in Winterslag.

Tot H.Essers Valley behoort ook de Dry Port Genk, die vorig jaar werd aangekondigd en inmiddels operationeel is. Tenslotte werd ook al gestart met de bouw van een parkeertoren voor het nieuwe hoofdkantoor.

“De roots van H.Essers liggen in Genk, en daar zijn we fier op want Genk is voor de hele logistieke sector een belangrijk Europees knooppunt. Daarom bouwen we hier in verschillende fases en op verschillende sites de multimodale H.Essers Valley uit. Van hieruit bieden we onze klanten in binnen- en buitenland synchromodale oplossingen aan door slimme combinaties van weg, spoor en water. Reeds 41% van onze huidige vloot kunnen we vandaag synchromodaal inzetten”, aldus CEO Gert Bervoets.

ETG-terminal wordt H.Essers Railport Genk Met de eerste rechtstreekse verbinding tussen Genk en Triëst, zette H.Essers eerder deze maand al een belangrijke stap in de uitbreiding van haar synchromodaliteitsnetwerk, waarbij goederen niet enkel meer vanuit de eigen magazijnen per vrachtwagen getransporteerd worden maar dus ook via het spoor.

En daar stopt het niet bij. H.Essers neemt de ETG-spoorterminal nabij het hoofdkantoor over van Lineas en LRM. H.Essers werkt al jaren samen met Lineas voor de treinverbinding België-Roemenië en zal dat nu ook doen voor H.Essers Railport Genk. De eigen spoorterminal zal worden beveiligd en uitgerust volgens de strengste normen die van toepassing zijn binnen de drie strategische markten van H.Essers: chemie, farma en hoogwaardige producten.

“H.Essers is al lang niet meer uitsluitend transporteur. Door de jaren heen is ons bedrijf omgevormd tot een volwaardige logistieke speler met totaaloplossingen binnen de supply chain. Met de overname van de Euro Terminal Genk voegen we ook rode treinen toe aan onze oplossingen”, aldus Gert Bervoets.