Clicky


Vrachtwagen rijdt tegen bus

Vrachtwagen rijdt tegen bus
10-02-2012 15:32 | Ongevallen | auteur de redactie
NIJMEGEN - Vrijdagmorgen om 09:40 uur vond er een kop-staart aanrijding plaats op de Groesbeekseweg. Een vrachtauto die richting Groesbeek reed, botste achterop een bus die in dezelfde rijrichting bij een bushalte stond. Eén vrouwelijke buspassagier raakte lichtgewond door glasscherven en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op het moment van de aanrijding zaten er vier personen in de bus. Behalve de vrouw raakte niemand gewond. Politieagenten hebben de 26-jarige vrachtwagenchauffeur als verdachte gehoord op het bureau. Ook is in verband met de regel 'botsen is blazen' een alcoholtest afgenomen. Die bleek in orde. De man, inwoner van Boven-Leeuwen, verklaarde enigszins verblind te zijn geweest door de zon. Daardoor zou hij onbewust naar rechts hebben gestuurd en was toen tegen de linkerachterkant van de bus gereden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De buschauffeur werd als getuige gehoord.

Het verkeer is tijdelijk omgeleid. De brandweer was ter plekke aanwezig in verband met wat lekkende vloeistoffen. Nadat een takelbedrijf de beschadigde voertuigen had weggesleept, kon de weg weer worden vrijgegeven.