Clicky


Vrachtwagen boort zich in file op Duitse A67

Vrachtwagen boort zich in file op Duitse A67 [+foto's]
14-02-2012 20:58 | Buitenland | auteur de redactie
LORSCH(D) - Bij een ernstig verkeersongeval dinsdagochtend rond tien uur op de Duitse A67 ter hoogte van Lorsch zijn twee zwaargewonden en een lichtgewonde gevallen. Het ongeval ontstond doordat een 40-jarige chauffeur, die richting Darmstadt reed, op een file inreed.

De chauffeur zag de file te laat en probeerde nog uit te wijken door naar links te sturen maar dat mislukte omdat daar een busje stond te wachten. De vrachtwagen boorde zich vol in de vrachtwagen voor hem en ook het busje raakte zwaar beschadigd.

Door de klap raakten nog drie vrachtwagens betrokken bij het ongeval. De 40-jarige chauffeur die het ongeval veroorzaakte is zwaargewond door een traumaheli naar een ziekenhuis afgevoerd. De 35-jarige vrachtwagenchauffeur die voor hem reed raakte ook ernstig gewond. De 48-jarige bestuurder van de bestelwagen kwam er met lichte verwondingen vanaf.

De totale schade is volgens de politie rond de 500.000 euro. Twee vrachtwagens en een bestelwagen waren niet meer berijdbaar en moest worden weggesleept. De snelweg is gedurende enkele uren afgesloten geweest.

Voor foto's van dit ongeval klikt u hier