Clicky


Personeel Shell Pernis stemt voor acties

Personeel Shell Pernis stemt voor acties
22-03-2019 00:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/AFN

DEN HAAG - Het personeel van de raffinaderijen van olie- en gasbedrijf Shell in Pernis en Moerdijk gaat actievoeren voor een betere cao. De medewerkers stemden bijna unaniem voor dergelijke acties. Het cao-overleg tussen Shell en de vakbonden was al eerder vastgelopen.

Volgens FNV-bestuurder Egbert Schellenberg gaan FNV en CNV nu een ultimatum voorbereiden dat zij op maandag aan Shell willen overhandigen. Dat verloopt vermoedelijk eind volgende week. Het is nog niet duidelijk wat voor acties er volgen als Shell niet op de eisen van de bonden ingaat.

De bonden willen een structurele loonsverhoging van 5 procent per jaar. Shell bood dit jaar 2,5 procent meer salaris en 2 procent erbij in 2020. In beide jaren wil het olie- en gasbedrijf ook nog gemiddeld 1,5 procent extra loon geven, afhankelijk van de prestaties van de werknemer en in welke schaal die zit.

Shell wilde nog niet reageren tot het bedrijf officieel door de bonden op de hoogte is gesteld van de uitkomst van de stemming. Een woordvoerder laat verder weten dat Shell met al zijn mensen in gesprek wil blijven.