Clicky


North Sea Port wint internationale prijs voor beste tankopslaghaven tijdens de Tank Storage Awards in Rotterdam

North Sea Port wint internationale prijs voor beste tankopslaghaven tijdens de Tank Storage Awards in Rotterdam
28-03-2019 10:36 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - North Sea Port sleepte op dinsdagavond 26 maart voor het tweede opeenvolgende jaar de prijs voor de beste haven voor tankopslag binnen.

De prijs werd uitgereikt op de derde editie van de Tank Storage Awards in Rotterdam. Deze prijzen zijn een erkenning voor bedrijven die op hun manier uitblinken in veiligheid, innovatie of algemene opslag. North Sea Port was genomineerd voor de categorie ‘Best Port Award’ en streed tegen de havens van Antwerpen (België), Amsterdam (Nederland) en Marseille (Frankrijk) voor de titel van beste tankopslaghaven.

Specialist in opslag vloeibare bulk

Vloeibare bulk staat voor 29 procent van de goederenoverslag via zeevaart. North Sea Port is zo een belangrijke haven voor aardolieproducten, biodiesel, chemicaliën, vloeibare meststoffen, fruitsappen en gassen. De huidige 3,9 miljoen m³ opslagcapaciteit maakt het mogelijk om reserves van vloeibare bulk aan te leggen op korte en op lange termijn. In de toekomst zal deze opslagcapaciteit verder vergroten tot 4,7 miljoen m³. Als duurzame haven zet North Sea Port bovendien in op de productie van bijna 1 miljoen ton biobrandstof (bio-ethanol en biodiesel) per jaar.

North Sea Port als logistiek hart van Europa

North Sea Port biedt heel wat voordelen voor het afhandelen van vloeibare bulk en andere soorten lading: de ligging aan de Noordzee tot 32 kilometer landinwaarts, de diepgang tot 17 meter, de filevrije achterlandverbindingen en de gespecialiseerde terminals voor tankopslag. Door zijn centrale ligging in het logistieke hart van Europa en zijn mix van transportverbindingen met het Europese achterland is North Sea Port een echte economische draaischijf. Daarnaast is North Sea Port verbonden met het ‘Central Europe Pipeline System’ (CEPS).