Clicky


Paasverkeer zorgt vermoedelijk voor vroege en lange files

Paasverkeer zorgt vermoedelijk voor vroege en lange files
18-04-2019 10:17 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Met een lang paasweekeinde voor de deur wordt het donderdag al erg druk op de Nederlandse wegen. Woon-werkverkeer versmelt met vakantieverkeer en dat leidt tot vroegere en langere files dan normaal, verwacht Rijkswaterstaat. "Vanaf ongeveer 14.00 uur moeten weggebruikers rekening houden met vertragingen.''

Vooral in het midden van het land en richting het zuiden loopt het verkeer ieder jaar vast in aanloop naar Pasen. Rijkswaterstaat verwacht dat het onder meer druk wordt op de A1 rond Amersfoort, de A12 en op de A50, zowel richting de Veluwe als bij Arnhem, waar Nederlandse en Duitse vakantiegangers elkaar tegenkomen.

De ANWB wijst verder op de vele evenementen die drukte veroorzaken: The Passion in Dordrecht trekt donderdagavond veel publiek. Tijdens het weekend zijn onder meer de Keukenhof, Paaspop in Schijndel en het Designer Outlet in Roermond grote publiekstrekkers. In Zuid-Limburg staat op eerste paasdag de wielerwedstrijd Amstel Gold Race op het programma. Ook in attractieparken is het altijd druk tijdens het paasweekend.

Op tweede paasdag valt ook drukte te verwachten op de wegen door de combinatie van dagjesmensen en huiswaarts kerende vakantiegangers.