Clicky


Meghan Markle, vrouw van prins Harry, bevallen van een zoon

Meghan Markle, vrouw van prins Harry, bevallen van een zoon
06-05-2019 15:39 | Buitenland | auteur ANP

WINDSOR - Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, is bevallen van een zoon. Dat laat het stel weten via Instagram. De jongen kwam maandagochtend ter wereld. ,,It's a boy!", was het geboortekaartje op het socialemedia-account van de Hertog en Hertogin van Sussex.

Het nieuws kwam binnen het uur nadat Buckingham Palace bekendmaakte dat Markle aan het bevallen was. Volgens de laatste informatie van het koninklijk paleis is de jongen geboren om 05.26 uur en weegt hij ongeveer 3260 gram. Het koninklijk echtpaar had al aangekondigd dat ze het nieuws van de geboorte pas na buiten zouden brengen als ze het zelf in familiekring hadden gevierd.

Moeder en zoon maken het allebei "bijzonder goed''. Harry, die Meghan bijstond tijdens de bevalling, vertelde "heel trots te zijn'' op zijn echtgenote. Hij noemde de geboorte ,,een geweldige ervaring''.

"Dit is natuurlijk mijn eerste bevalling. Ik kan het me niet voorstellen hoe vrouwen het klaarspelen om een kind op de wereld te zetten. Het was echt ongelooflijk mooi", zei Harry. Op Instagram bedanken de hertog en hertogin van Sussex het publiek voor alle ontvangen steun en het meeleven.

De naam van het eerste kindje van prins Harry en Meghan, die op 19 mei precies een jaar zijn getrouwd, is nog niet bekendgemaakt. Harry en Meghan denken nog na over een naam. Die moet binnen een paar dagen bekend zijn, beloofde de prins. "Hij is later gekomen dan uitgerekend dus we hebben al wel wat tijd gehad om over een naam te denken, maar we zijn er nog niet uit." Volgens de Britse bookmakers maakt de naam Arthur de meeste kans.

Harry en Meghan tonen hun zoon over twee dagen aan de wereld. "Dan kunnen we jullie betrekken in onze feestvreugde en kan iedereen de baby zien."

De zoon van de 37-jarige voormalige actrice en haar 34-jarige prins is zevende in de lijn van de Britse troonopvolging. Anders dan het kroost van Harry’s broer William krijgen de kinderen van de Sussexes niet de titel prins of prinses. Het kind krijgt, omdat hij een jongen is, de titel graaf van Dumbarton, naar de Schotse titel die Harry kreeg bij zijn huwelijk.