Clicky


Prins Harry in Den Haag voor Invictus Games

Prins Harry in Den Haag voor Invictus Games
09-05-2019 12:20 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Prins Harry is donderdag rond het middaguur gearriveerd in het Zuiderpark in Den Haag, waar hij met prinses Margriet demonstraties bijwoont van handboogschieten en rolstoelbasketbal. Dat zijn twee van de negen sportdisciplines die precies over een jaar op het programma staan tijdens de Invictus Games.

De hertog van Sussex, die maandag vader is geworden van zoontje Archie, is initiatiefnemer en beschermheer van het internationale sportevenement voor (oud-)militairen die blijvend lichamelijk of psychisch letsel opliepen. De prins is zelf Afghanistan-veteraan.

Bij het Zuiderpark werd Harry onthaald door enkele tientallen belangstellenden, van wie een aantal een cadeau had meegenomen voor de kersverse vader, zoals teddybeertjes, een rompertje, een puzzel en babyslofjes.

De vijfde Invictus Games worden volgend jaar van 9 tot 16 mei in Den Haag gehouden. Het is dan 75 jaar na de bevrijding van Nederland. De organisatie verwacht 550 deelnemers uit negentien landen. Prins Harry krijgt een rondleiding door het Zuiderpark, waar volgend jaar een tijdelijk sportcomplex verrijst om het merendeel van de wedstrijden te huisvesten.