Clicky


Goodman Group bouwt nieuw dc voor Tegelgroep in Bemmel

Goodman Group bouwt nieuw dc voor Tegelgroep in Bemmel
15-05-2019 16:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BEMMEL - Goodman Group, de vastgoedgroep die wereldwijd logistiek vastgoed bezit, ontwikkelt en beheert, kondigt aan dat zij een nieuw contract met Tegelgroep Nederland BV hebben getekend.

Tegelgroep is marktleider op het gebied van wand- en vloertegels en maakt deel uit van de Franse Saint-Gobain-groep. Tegelgroep consolideert drie magazijnen op één locatie om efficiëntie te creëren en ruimte te bieden voor productgroei. Deze consolidatiestrategie heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum van klasse A om het distributieproces van Tegelgroep naar hun klanten in heel Nederland te optimaliseren.

Het nieuwe logistieke centrum is strategisch gelegen in Bemmel, in het midden van de regio Arnhem / Nijmegen, met uitstekende wegconnectiviteit en meerdere transportmogelijkheden. Het gebouw zal worden gebouwd volgens het BREEAM Very Good-ontwerpprincipe om hoge duurzaamheidsnormen te garanderen, in lijn met de langetermijnstrategie van Goodman.

Frank van der Weide, operationeel directeur bij Tegelgroep Nederland BV: "Al onze producten zijn momenteel verspreid over drie magazijnen, wat verschillende logistieke uitdagingen veroorzaakt. Door alles in één distributiecentrum te consolideren, kunnen we onze klanten beter en professioneler van dienst zijn en kunnen we kosten besparen door lagere transportkosten We zijn erg blij met Goodman als partner voor de ontwikkeling van ons nieuwe logistieke centrum en kijken uit naar onze samenwerking.''

Lien Standaert, Country Manager Netherlands bij Goodman: "Klanten over de hele wereld proberen meer efficiëntie te creëren in hun supply chain. Door een goede samenwerking met Tegelgroep en de gemeente Lingewaard zullen we een duurzaam, modern pand ontwerpen en bouwen om Tegelgroep te voorzien van een langetermijnoplossing die een aanzienlijke meerwaarde zal toevoegen aan hun supply chain."

Goodman start deze maand met de bouw van het distributiecentrum met ervaren aannemer VDR Bouwgroep. Het nieuwe distributiecentrum bevindt zich in de industriële zone Pannenhuis II in Bemmel. Dit is strategisch gelegen op 2 km van de A15 en de voltooiing van de geplande verbinding tussen de snelwegen A15 en A12 die Rotterdam met Duitsland zullen verbinden. Naast de uitstekende wegverbindingen biedt de locatie snelle toegang tot de Nijmegen Barge Terminal en treinverbindingen naar het Duitse Ruhrgebied en de Arnhem - Nijmegen fietsroute.

Wethouder Helga Witjes van de gemeente Lingewaard prees het project: "Wij zijn zeer verheugd over de samenwerking met alle andere partijen die bij dit proces zijn betrokken: Goodman en Tegelgroep Nederland BV. De keuze van de Tegelgroep om hun nieuw distributiecentrum in Bemmel te vestigen bevestigt de uitstekende kansen voor logistieke spelers in Bemmel. Dit distributiecentrum zal meer werkgelegenheid creëren in het gebied."

Het nieuwe gebouw van 21.000 vierkante meter zal een ultramoderne magazijnruimte op 12,20 meter hoogte zijn en extra laadcapaciteit om het brede scala aan tegelproducten van Tegelgroep.

Goodman werd geadviseerd over de transactie door Colliers International en de gemeente Lingewaard door DK makelaar en BenW zijn de architecten.