Clicky


Losgebroken koe zorgt voor ongevallen op Duitse A7

Losgebroken koe zorgt voor ongevallen op Duitse A7 [+foto's]
16-05-2012 10:58 | Buitenland | auteur de redactie
NEUMÜNSTER - Rond 18:00 uur dinsdagavond vond er een bizar ongeval plaats op de Duitse A7. Een koe die vanuit een weiland door de vangrail op de snelweg was gekomen veroorzaakte een enorme kettingbotsing. Gevolg: een kilomterslange file, honderden boze automobilisten, een lichtgewonde automobilist, een zwaargewonde vrachtwagenchauffeur en een koe in shock.

Volgens de eerste berichten is de koe vanaf de A215 de A7 opgekomen. Het verkeer werd door de koe geblokkeerd en er ontstond een file. Een aankomende vrachtwagenchauffeur schatte de snelheid van de voor hem rijdende auto's verkeerd in en reed achter in op de file. Eén automobilist raakte daarbij lichtgewond.

Om op de plaats van het ongeval de wrakstukken op te ruimen van het ongeval sloot de politie de A7 richting het zuiden voor enkele kilometers af. Een vrachtwagenchauffeur uit Norden zag blijkbaar de file die door de afsluiting ontstaan was te laat en reed bijna zonder te remmen achterop een andere vrachtwagen die in de file stond te wachten. Die vrachtwagen schoof op zijn beurt door de enorme klap in de vrachtwagen voor hem.

De vrachtwagenchauffeur werd ernstig gewond afgevoerd naar een ziekenhuis in Kiel.

De snelweg richting het zuiden is nog urenlang afgesloten geweest. De schade wordt op meer dan € 100.000 geschat.

Voor foto's van dit ongeval klikt u hier of hier