Clicky


57-jarige Nederlandse chauffeur aan dood ontsnapt op Duitse A1[update]

57-jarige Nederlandse chauffeur aan dood ontsnapt op Duitse A1[update+foto's]
24-05-2012 10:42 | Buitenland | auteur de redactie
ROTENBURG(D) - [update vrij 12:06 uur] Woensdagochtend is op de Duitse A1 een 57-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur door het oog van de naald gekropen na een ernstig ongeval. De man is wel ernstig gewond geraakt. De Nederlander was op een Roemeense vrachtwagen voor hem gebotst.

Ten tijde van het ongeval, rond 10:35 uur, was volgens de politie de rechterrijstrook afgesloten. Daardoor reden er nogal wat vrachtwagens langzaamrijdend achter elkaar. Een 34-jarige Roemeense chauffeur zag dit op tijd en remde af maar de Nederlandse vrachtwagenchauffeur zag het te laat en reed bovenop zijn voorganger. De Nederlander zat bekneld in zijn cabine en had ernstige verwondingen aan zijn borst.


De totaal verwoeste cabine vatte echter vlam. De chauffeur voelde dat het heet werd onder zijn voeten en er ontstonden giftige dampen in de cabine. Omstanders kwamen met brandblussers en de chauffeur heeft de brand zelf kunnen blussen. De brandweerlieden hebben nog wat nageblust en de chauffeur zo snel mogelijk bevrijd. De chauffeur kon op tijd uit zijn cabine gehaald worden en is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Rotenburg.

Meer Foto's

©Foto's: Polizeinspektion Rotenburg