Clicky


Opnieuw zwaar ongeval met Nederlandse truck op Duitse A1

Opnieuw zwaar ongeval met Nederlandse truck op Duitse A1 [+foto's]
05-06-2012 21:05 | Buitenland | auteur de redactie
ELSDORF(D) - Opnieuw kwam het dinsdagmiddag tot een zwaar vrachtwagenongeval op de Duitse A1 ter hoogte van Elsdorf. Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur en een bijrijder van een vrachtwagen uit Denemarken raakten lichtgewond. Een vrachtwagenchauffeur uit Bremen raakte zwaargewond.

Het ongeval ontstond na een eerder ongeval met drie vrachtwagens ter hoogte van Oyten. Na dit ongeval, waarbij tevens twee Nederlandse vrachtwagens betrokken waren van een en dezelfde transportfirma, ontstond een file. Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur remde af voor deze file en deed zijn alarmlichten aan.



Een achter hem rijdende vrachtwagenchauffeur uit Bremen zag dit mogelijk te laat en botste frontaal achterop de Nederlandse vrachtwagen. Deze klapte vervolgens op zijn beurt op een vrachtwagen van een 49-jarige chauffeur uit Denemarken, geladen met levende forellen, die voor hem in de file stond.



De vrachtwagenchauffeur uit Bremen zat lange tijd bekneld in zijn cabine. Het heeft een uur geduurd eer de man uit zijn benarde positie bevrijd kon worden. De man is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht.

De Nederlandse chauffeur en een bijrijder van de Deense vrachtwagen raakten beide lichtgewond.



De weg is tot circa 18:00 uur afgesloten geweest en zorgde opnieuw voor enorme vertragingen.

Lees ook:
» Chauffeur botst op collega: twee zwaargewonden [+foto's]