Clicky


REWE Group neemt Lekkerland Groep over

REWE Group neemt Lekkerland Groep over
29-05-2019 16:17 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

WADDINXVEEN - De REWE Group en de Lekkerland Groep willen door een fusie van beide ondernemingen een nieuwe strategische divisie, “Convenience”, oprichten binnen de REWE Group. Om die reden koopt de REWE Group de Lekkerland Groep door overname van 100 procent van de aandelen in Lekkerland AG & Co. KG. Dit maakten de CEO van de REWE Group, Lionel Souque, en de CEO van Lekkerland AG & Co. KG, Patrick Steppe, dinsdag bekend. Voor de geplande fusie van de ondernemingen is toestemming van de mededingingsautoriteiten vereist.

On-the-go consumptie is één van de takken in de levensmiddelenbranche met de grootste groeivooruitzichten. De expertise van REWE op het gebied van producten en category management en Lekkerlands logistieke efficiëntie en uitgebreide ervaring op het gebied van groothandel vullen elkaar optimaal aan. Zowel ondernemers als consumenten zullen er baat bij hebben dat de sterke punten van de REWE Group en de Lekkerland Groep worden samengevoegd.

Lionel Souque, CEO van de REWE Group, licht dit als volgt toe: “On-the-go consumptie behoort tot de belangrijkste trends binnen onze branche en zal in de toekomst een nog belangrijkere rol spelen, want niet alleen jongeren kopen steeds vaker maaltijden en snacks voor onderweg. Daarom hebben wij ons convenience-assortiment in de afgelopen jaren continu uitgebreid en kwalitatief verbeterd. De combinatie hiervan met de gespecialiseerde logistiek en de uitgebreide expertise op het gebied van groothandel en convenience van Lekkerland is een overtuigende succesformule voor de toekomst binnen een belangrijk segment van de levensmiddelenmarkt. Dat geldt voor Duitsland, maar ook voor de andere Europese landen waar Lekkerland actief is. Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega's, die wij van harte welkom heten.”

Patrick Steppe, CEO van de Lekkerland AG & Co. KG zegt: “De ervaring en expertise van REWE en Lekkerland zijn grotendeels complementair en bieden voor beide partijen nieuwe perspectieven. Wij als groothandelaar en REWE met de expertise op het gebied van producten en detailhandel kunnen samen terugblikken op meer dan 150 jaar ervaring. We delen dezelfde passie en werken duidelijk met de volledige aandacht voor de klant en de consument.

Zowel onze klanten als de consumenten kunnen straks blijven rekenen op aantrekkelijke shopervaring en oplossingen op het gebied van on-the-go.”

De REWE Group en Lekkerland Groep maken geen details over het contract bekend.