Clicky


Vermiste Rob Wijhers mogelijk gezien

Vermiste Rob Wijhers mogelijk gezien
31-05-2019 09:54 | Gestolen/Vermist | auteur Redactie

DE WESTEREEN - De sinds 21 mei vermistte vrachtwagenchauffeur Rob Wijhers uit Limbricht is mogelijk nog steeds in het Poolse Slubice. Dat bevestigt politiewoordvoerster Kristel Vervoort vrijdagochtend aan Transport Online. "De politie in Polen heeft ons laten weten dat hij recent heeft overnacht in een hotel. Het is nu een zaak voor de Poolse politie. Hij staat bij ons niet meer als zijnde vermist geregistreerd", zegt mevrouw Vervoort.

Vreemd is wel dat Wijhers vrijdagochtend rond 10:00 uur nog altijd als vermist op de nationale vermissingslijst staat. Wanneer de redactie hiernaar vraagt moet de woordvoerster het antwoord hierop schuldig blijven.

De heer G. Limpens, de werkgever van de 52-jarige Rob Wijhers, weet ook niet meer dan dat hij recent in een hotel zou hebben overnacht. "Wij hebben sinds het akkefietje in Polen geen contact meer gehad met hem. Hij is volledig van de radar verdwenen. Het is voor ons wel een opluchting dat er een teken van leven is. Ook wij moeten alles vooral via de media vernemen.", aldus de heer Limpens die laat weten dat de hele situatie een enorme impact op het bedrijf heeft. "Dit is zo niet waar ons bedrijf voor staat."

Wijhers werd op 20 mei door de Poolse politie gearresteerd vanwege dronken rijden. Wijhers zou nauwelijks aanspreekbaar zijn geweest. Wijhers moest zijn roes uitslapen in een Poolse cel en werd vervolgens vrijgelaten. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Werkgever Limpens laat weten dat er geen contact is geweest met Wijhers na zijn arrestatie. "Wij hebben enkel de vrachtwagen opgehaald want die stond nog vol met vracht, maar er is geen enkel contact meer geweest", laat Limpens weten.

De heer Limpens laat verder weten het niet gepast te vinden zich verder uit te laten over zijn werknemer.

Op 21 mei zou Wijhers voor het laatst contact hebben gehad met zijn dochter. Hij zou toen ook in Slubice, bij Frankfurt an der Oder, zijn geweest.