Clicky


Hardloopevenementen afgelast vanwege verwachte hitte

Hardloopevenementen afgelast vanwege verwachte hitte
01-06-2019 12:16 | Binnenland | auteur ANP

HOORN - [update 19:15 uur] Meerdere hardloopevenementen die zondag gehouden zouden worden, zijn afgelast vanwege de verwachte hitte. Het wordt mogelijk 30 of meer graden op verscheidene plekken. Zowel de Maas en Waal Marathon die zondag in het Gelderse Appeltern zou worden gelopen als de marathon van Hoorn is inmiddels afgelast.

De organisatie van De Maas en Waal Marathon meldde eerder op de dag al dat de brandweer denkt dat de hoge temperaturen kunnen leiden tot warmteletsels bij deelnemers, vrijwilligers en bezoekers. Door alle afstanden werd een streep gezet. De organisatie van de loop in Hoorn hoopte eerder op de dag wel te kunnen doorgaan, maar aan het einde van de middag kwam toch het negatieve advies van de GHOR, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio, aldus een woordvoerder.

Andere loopwedstrijden, zoals de Brabantse Wal Marathon, de Trailrun Leudal (Limburg) en de Driedorpenloop in Het Gooi, gaan vooralsnog wel door. Op de facebookpagina's van Trailrun Leudal krijgen deelnemers het advies hun looptempo aan te passen, genoeg te drinken en zich goed in te smeren.