Clicky


Contargo en DAF krijgen onderscheiding voor praktijktest met e-truck

Contargo en DAF krijgen onderscheiding voor praktijktest met e-truck
04-06-2019 13:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MÜNCHEN - Containerbedrijf Contargo en de Nederlandse vrachtwagenproducent DAF hebben voorafgaand aan de transport logistic in München de "Green Truck Logistic Solution 2019" in de wacht gesleept. Ze kregen de milieuprijs voor de e-vrachtwagen CF Electric van DAF, die Contargo sinds mei als eerste bedrijf in Duitsland inzet voor regionaal vervoer.

Contargo ontving de eerste van twee DAF CF Electric trucks op 6 mei 2019. Het voertuig wordt door service provider Rhenus Trucking aan Contargo ter beschikking gesteld. De e-truck wordt op de DIT Duisburg Intermodal Terminal ingezet voor het aanleveren en ophalen van containers.

Het voertuig heeft een toegelaten totaalgewicht van 37 ton en wordt met de e-Power Technology van VDL volledig elektrisch aangedreven. Het hart is een 210 kW sterke elektromotor, die wordt aangedreven door lithium-ionen-accu’s met een capaciteit van 170 kWh. De CF Electric rijdt afhankelijk van het gewicht van de lading tot 100 kilometer.

Pioniersprestatie

"Wij beschouwen deze prijs als een waardering voor het feit dat we dit voertuig al inzetten voor het in serieproductie gaat en dat we ook meewerken aan de verbetering ervan”, zo Heinrich Kerstgens, co-directeur van Contargo GmbH & Co. KG. "Van deze pioniersprestatie profiteren ook toekomstige gebruikers. Bij Contargo streven we ernaar om uiterlijk in 2050 zowel op het land als op het water geen fossiele brandstoffen meer in te zetten. Om dit doel te bereiken, experimenteren we met diverse aandrijfoplossingen.”

Sascha Hähnke, directeur van Rhenus Trucking: "Wat een succes! Al meteen de eerste van zes e-vrachtwagens die we als service provider ter beschikking stellen aan ons zusterbedrijf Contargo krijgt de onderscheiding ‚Green Truck Logistic Innovation‘. Een bevestiging voor onze strategie om de eerste vrachtwagenvloot in Duitsland met accu-technologie op te bouwen. En het bewijs dat deze technologie ook geschikt is voor goederenvervoer.”

E-mobiliteit in serieproductie

Richard Zink, marketing- en salesdirecteur en lid van het MT bij DAF: "De elektro-vrachtwagen valt in de toekomst niet meer weg te denken uit het stedelijk vervoer in Europa. Ik ben trots dat we niet alleen met grote Nederlandse vervoerders zoals Jumbo, Albert Heijn en Tinie Manders ervaring opdoen met dit voertuig, maar dat Rhenus en Contargo het voertuig ook buiten Nederland inzetten. De informatie die we verzamelen over de technologie en de prestaties van de e-truck nemen we mee in de specificaties voor de uiteindelijke productiemodellen. Op die manier zorgen we ervoor dat de voertuigen perfect aansluiten bij de marktbehoeften.”

"Bij het uitreiken van de Green-Truck-Award kijken we naar een overtuigend totaalconcept dat in de praktijk toepasbaar is”, aldus Gerhard Grünig, hoofdredacteur van de magazines VerkehrsRundschau en TRUCKER. "Met het inzetten van de beide DAF CF Electrics heeft Contargo de jury overtuigd dat het bedrijf niet alleen een vlaggenschipproject realiseert dat door de media wordt opgepikt, maar dat tijdens de voorbereidingsfase van twee jaar exact geanalyseerd is of e-mobiliteit met 44 ton totaalgewicht ook economisch interessant is.”