Clicky


Belgische E313 urenlang afgesloten na ongeval met geladen tankwagen

Belgische E313 urenlang afgesloten na ongeval met geladen tankwagen [+video]
05-06-2019 09:53 | Ongevallen | auteur Redactie

GEEL - De Belgische E313 is ter hoogte van de afrit Geel-Oost al urenlang volledig afgesloten. In de staart van een file kwam het in de nacht van dinsdag op woensdag tot een aanrijding tussen twee vrachtwagens. Bij een tankwagen ontstond lekkage. De snelweg zal nog urenlang in beide richtingen afgesloten blijven, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het Verkeerscentrum roept op de omgeving te vermijden.

Op de E313 ontstond vannacht file door omgevallen bomen die de weg versperden. Even voor 1 uur kwamen twee vrachtwagens in de staart van een file met elkaar in botsing in de richting van Hasselt.

Eén chauffeur kon zijn vrachtwagen op eigen kracht verlaten en bleef ongedeerd. De chauffeur van de tankwagen zat bekneld. De lekkende tank, geladen met lpg, werd besproeid met water om het ontploffingsgevaar te beperken. De chauffeur van de tankwagen kon na bijna twee uur eindelijk bevrijd worden en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Over haar toestand is niets bekend.

“De wachttijden lopen er op tot meer dan een uur, maar eigenlijk valt de duur niet in te schatten want men staat er gewoon volledig stil”, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. “Richting Antwerpen staat er 10 kilometer file vanaf Tessenderlo, richting Luik staat er ook al een file van 6 kilometer lang.”