Clicky


Drie vrachtwagens, waaronder een Nederlandse, botsen op Duitse A7

Drie vrachtwagens, waaronder een Nederlandse, botsen op Duitse A7 [+foto's]
14-06-2012 19:53 | Buitenland | auteur de redactie
RENDSBURG(D) - Donderdagochtend vond er op de Duitse A7 een ernstig ongeval plaats waarbij drie vrachtwagens waren betrokken. Alle vrachtwagenchauffeurs raakten bij het ongeval gewond, één verkeerd in levensgevaar.

Op de A7 reed rond 2:40 uur een zwaar transport onder begeleiding richting het noorden. Doordat deze langzamer reed hoopte het verkeer zich achter het transport op en ontstond een file.

Een vrachtwagenchauffeur merkte de file te laat op en reed bovenop een andere vrachtwagen die op zijn beurt weer op een vrachtwagen voor hem reed. De 28-jarige chauffeur van de middelste vrachtwagen kwam bekneld te zitten in zijn cabine en raakte ernstig gewond.

De 38-jarige chauffeur uit de voorste vrachtwagen raakte gewond aan zijn schouder en de 24-jarige chauffeur, die het ongeval veroorzaakte, raakte gewond aan zijn arm. Beiden werden afgevoerd naar een nabijgelegen ziekenhuis evenals de zwaar gewonde chauffeur.

De schade van het ongeval wordt geraamd op een € 100.000. De A7 werd lange tijd volledige afgesloten en kon rond 8:17 uur weer worden vrijgegeven.

Voor foto's van het ongeval klikt u hier