Clicky


Vuilniswagen zakt in 1,5 meter diep gat

Vuilniswagen zakt in 1,5 meter diep gat [+foto]
18-06-2012 10:20 | Buitenland | auteur de redactie
UKKEL(B) - In het Belgische Ukkel kregen de inzittenden van een vuilniswagen gisteravond rond 19:00 uur de schrik van hun leven toen hun wagen in een 1,5 meter diep gat wegzakte.

Enkele buurtbewoners werden na het incident geëvacueerd maar mochten al snel weer terug naar huis toen bleek dat het gevaar geweken was.

Het mag een geluk bij een ongeluk heten dat de mannen in de cabien zaten en niet achterop de vrachtwagen stonden zoals gebruikelijk. Dan waren er mogelijk gewonden gevallen. De mannen verkeren echter wel in een shock.

De oorzaak van de grondverzakking is nog niet duidelijk. Vermoed wordt dat ze veroorzaakt is door een waterlek onder de weg. Het vrijgekomen water heeft wellicht een grote holle ruimte gecreëerd, waar de zware vrachtwagen erin zakte toen ze eroverheen reed.

"De schade is groot. Het gat is anderhalve meter diep en mogelijk moeten er veel nutsleidingen opnieuw aangelegd worden. We hebben het water wel meteen kunnen afsluiten. In het slechtste geval zullen de herstelwerkzaamheden nog twee weken duren", zegt de politie

Het duurde enkele uren eer de vrachtwagen uit het gat getakeld kon worden.

Voor een foto van dit ongeval klikt u hier