Clicky


Vrachtwagen met varkens rijdt in op file op Duitse A1

Vrachtwagen met varkens rijdt in op file op Duitse A1 [+foto's]
21-06-2012 14:27 | Buitenland | auteur de redactie
HARPSTEDT(D) - Woensdagmiddag rond 16:30 uur is op de Duitse A1 tussen Groß-Ippener en Wildeshausen-Nord in de richting van Osnabrück een ernstig ongeval met drie vrachtwagens gebeurd.

Het ongeval ontstond mogelijk doordat de 30-jarige vrachtwagenchauffeur van een vrachtwagen, geladen met varkens, te laat zag dat voor hem een file was ontstaan. De chauffeur stuurde op het laatste moment naar rechts, ramde de vrachtwagen voor hem en kantelde in de berm.

Door de klap raakte de 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Vechta ernstig gewond doordat hij op zijn voorganger was gedrukt. De 30-jarige bestuurder die het ongeval veroorzaakte raakte ernstig gewond en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis vervoerd.

Door het ongeval kwamen 630 varkens op de weg terecht en liepen zij over de rijbaan van de A1. 160 varkens zijn bij het ongeval om het leven gekomen.

De weg is vele uren afgesloten geweest en zorgde voor een enorme ravage en verkeershinder. Pas donderdagochtend 1:40 uur was de weg volledig schoongemaakt en waren alle bergingswerkzaamheden voltooid.

De schade wordt op ruim 220.000 euro geschat.

Voor foto's van het ongeval klikt u hier