Clicky


Nederlandse chauffeur overleden bij ongeval op Duitse A40

Nederlandse chauffeur overleden bij ongeval op Duitse A40 [+foto's]
21-06-2012 21:17 | Buitenland | auteur de redactie
KEMPEN(D) - Bij een ernstig ongeval op de duitse A40 in de richting van Duisburg is donderdagmiddag een 61-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde tussen afrit Wankum en Kempen.

Het ongeval ontstond rond 15:40 uur toen een Nederlandse vrachtwagen op een file inreed die als gevolg van een eerder ongeval met drie vrachtwagens was ontstaan. De 61-jarige chauffeur werd overgevlogen naar een ziekenhuis. De artsen hebben nog geprobeerd het leven van de man te reden maar dat is helaas niet gelukt.

De file, waarop de vrachtwagenchauffeur was ingereden was rond 14:00 uur ontstaan doordat een 65-jarige Pool met zijn vrachtwagen op een langzaamrijdende vrachtwagen voor hem inreed die, op zijn beurt, door de klap op de vrachtwagen voor hem reed.

Een van de drie bestuurders raakte bekneld in zijn vrachtwagen en moest bevrijd worden door de brandweer. Er was een hoop rommel, maar geen gewonden. "De chauffeur had een beschermengel," zei de woordvoerder van de politie.

De bergingswerkzaamheden duurden tot in de avond wat lange file's tot gevolg had.

Voor foto's van dit ongeval klikt u hier