Clicky


Boskalis aangesteld als berger voor beide getroffen tankers 'Front Altair' en 'Kokuka Courageous' in de Golf van Oman

Boskalis aangesteld als berger voor beide getroffen tankers 'Front Altair' en 'Kokuka Courageous' in de Golf van Oman
14-06-2019 12:03 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) is aangesteld als de berger voor beide tankers die gisterochtend in de Golf van Oman bij een vermoedelijke aanslag zijn getroffen. De verzekeraars van beide schepen hebben Boskalis-dochter SMIT Salvage kort na de incidenten aangesteld om de schepen en hun lading te bergen.

De Front Altair met aan boord een lading nafta verkeert nog in een zorgelijke toestand. De bemanning heeft het schip veilig kunnen verlaten en de brand was gistermiddag geblust. De bergingsoperatie wordt ter plekke uitgevoerd door een ingevlogen bergingsteam met specialistisch materieel.

De Kokuka Courageous met aan boord een lading methanol verkeert inmiddels in een stabiele toestand. Ook hier heeft de bemanning het schip veilig kunnen verlaten en is het schip gestabiliseerd. Gistermiddag is met succes een sleepverbinding tot stand gebracht waarna de bemanning weer aan boord kon. Het schip wordt momenteel naar een haven in de Golfregio gesleept.

De bergingsoperaties worden in nauw overleg uitgevoerd met de relevante lokale autoriteiten, waaronder het Marine Emergency Mutual Aid Centre (MEMAC).