Clicky


Vier 40m3 containers gestolen van Amco en Van der Sluis Transport

Vier 40m3 containers gestolen van Amco en Van der Sluis Transport [+foto's&video]
28-06-2019 09:32 | Gestolen/Vermist | auteur Redactie

EXLOO - Bij een depot in Exloo van Amco BV uit Milsbeek, Nederlands grootste paardenmest inzamelaar, zijn donderdagavond 20 juni rond 22:26 uur vier containerbakken gestolen vanaf de parkeerplaats Valtherweg 27A in Exloo.

Op onderstaande camerabeelden is duidelijk te zien hoe twee vrachtwagens op brutale wijze zonder angst binnen 12 minuten de bakken komen ophalen.

Het zijn twee 40 m3 containers van Amco zelf, van het merk Schenk en Domat en twee 40m3 containers van collega vervoerder Van der Sluis Transport BV.

"Op de beelden is te zien dat het gaat om een Scania en een DAF XF 106.

Uit de beelden blijkt dat de chauffeurs vakmensen moeten zijn omdat er hiervan maar een beperkt aantal in de branche zijn die in 12 minuten twee bakken kunnen opzetten", zegt Jean-Paul Theunissen, Accountmanager binnendienst bij AMCO.

Vergelijkbare container

"De vrachtwagens zijn voorzien van een haaksysteem, en zijn 6 as combi’s, en worden waarschijnlijk uitsluitend voor de Nederlandse afval/staal/mest branche ingezet. De vrachtwagens zijn, gezien de hoge investering, zeer waarschijnlijk dagelijks actief in de branche en waarschijnlijk herkenbaar voor andere (containerwagen) chauffeurs", aldus Theunissen.

Vergelijkbare container

 Wellicht dat de bezoekers van Transport Online kunnen helpen bij het achterhalen van de daders.

Herkent u de vrachtwagens? Weet u waar de containerbakken zijn? Stuurt u dan zo snel mogelijk een e-mail naar: pi.janssen@cnc.nl of bel met +31(0)485 494496