Clicky


Actros RoadStars Carbon Edition voor Gebroeders Rast

Actros RoadStars Carbon Edition voor Gebroeders Rast
03-07-2019 13:39 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ALMELO - Onlangs is het wagenpark van Gebroeders Rast uit Almelo uitgebreid met zijn eerste Mercedes-Benz truck: een Actros 2863 LDNA RoadStars Carbon Edition. Daarmee heeft het metaalrecyclingbedrijf een primeur, aangezien het de eerste truck van deze speciale uitvoering is. Er worden in totaal dertig Actros RoadStars Carbon Edition gemaakt. De truck wordt ingezet voor het containertransport van ijzer- en metaal in Nederland en Duitsland. Mercedes-Benz truckdealer Baan Twente Trucks uit Rijssen heeft de Actros geleverd.

De eerste Mercedes-Benz truck van de Gebroeders Rast is meteen een spectaculaire: de Actros 2863 LDNA RoadStars Carbon Edition. Met de GigaSpace-cabine beschikt de truck over een royale, luchtgeveerde werkplek voor de chauffeur. De motor met 463 kW (630 pk) maakt mede door het turbocompoundsysteem de Actros bijzonder krachtig. Dit systeem gebruikt de restenergie van het uitlaatgas als directe aandrijving van de krukas, waardoor 300 Nm meer koppel ontstaat.

De drie-assige motorwagen beschikt over een dubbellucht naloopas, die bovendien hefbaar is. Daarnaast is op het chassis een 26-tons haakarmsysteem opgebouwd, waarmee containers kunnen worden opgepikt en afgezet. De opbouw is verzorgd door Brinks Carrosserieën uit Enschede. Gebroeders Rast heeft gekozen voor de Actros vanwege de uitstraling, krachtige motor, aanzienlijke hoeveelheid ruimte en de grote mate van comfort.

Andere overwegingen om voor de Mercedes-Benz Actros RoadStars Carbon Edition te kiezen, waren het lage brandstofverbuik en de hoge veiligheidsstandaard. Zo is de vrachtwagen voorzien van telematicasysteem Fleetboard, een tool om efficiëntie te vergroten. De Inzetanalyse helpt management en chauffeurs op lange termijn een anticiperende, slijtage- en verbruiks gereduceerde rijstijl te bereiken. Onderhoudsintervallen tot wel 150.000 km en kortere stilstandtijden zorgen er eveneens voor dat de rendabiliteit wordt verhoogd.

Verder is de truck uitgerust met de intelligente Mercedes-Benz veiligheidssystemen Sideguard Assist en Active Brake Assist 4. Sideguard Assist geeft de bestuurder een zichtbare waarschuwing af, wanneer een bewegend object zich in de dode hoek bevindt. Active Brake Assist 4 detecteert objecten en personen die zich voor het voertuig bevinden én waarschuwt de chauffeur. Bij een dreigende aanrijding remt het voertuig gedeeltelijk of volledig af. De bestuurder kan hierdoor een ongeluk voorkomen door middel van een stuurmanoeuvre of een noodstop.

De Actros RoadStars Carbon Edition is de opvolger van de Actros SilverStar Edition. Niet alleen de gelimiteerde oplage van dertig trucks geeft de Actros extra glans, ook zijn luxueuze uitstraling draagt daar aan bij. Kenmerkend voor het exterieur van de speciale editie is zijn diepzwarte metallic lak en in het oog springende striping. Echter is de truck van Gebroeders Rast uitgevoerd in klantkleuren: zilvergrijs. De Actros van het metaalrecyclingbedrijf is uitgevoerd met een dakbeugel met zes lampen, een beugel onder de grille met vier lampen, twee luchthoorns en een verlichte Mercedes-Benz ster. Het interieur van de truck straalt luxe uit door de carbon look sierlijsten en deurgrepen.

Ook de dragen de zwartlederen bestuurdersstoel en passagiersstoel daar aan bij, doordat ze voorzien zijn van zilveren accenten. Deze kenmerken de kleur komt ook terug in de deurpanelen en het dashboard. Verder beschikt de cabine over ambiente sfeerverlichting, standverwarming en –airco, een klaptafel en een televisie. Elke Actros RoadStars Carbon Edition is uniek, doordat in het interieur een badge wordt verwerkt met de op zichzelf staande nummering van de truck: in het geval van Gebroeders Rast nummer één. Bovendien heeft de metaalrecycler bij aflevering een certificaat van echtheid ontvangen.

Gebroerders Rast is een metaalrecyclingbedrijf uit de Overijsselse stad Almelo. Het in 1995 opgerichte bedrijf richt zich op de recycling van ferrometalen, nonferrometalen en metaallegeringen. Voor dit transport rijden de trucks van Gebroeders Rast voornamelijk in Nederland en Duitsland. De metaalrecycler beschikt over een wagenpark van drie trucks, waarvan één de ster op de grille draagt.