Clicky


Van Velsen Rally Sport zal opnieuw deelnemen aan 'echte' Parijs-Dakar

Van Velsen Rally Sport zal opnieuw deelnemen aan 'echte' Parijs-Dakar
12-07-2019 09:43 | Algemeen | auteur Redactie

In Januari 2020 zal Aad van Velsen, voor de derde keer op rij, met zijn team en GINAF rallytruck gaan deelnemen aan de Africa Eco Race die op 5 januari zal starten in Monaco en op 19 januari zal finishen aan het beroemde Roze meer in Dakar, Senegal. De rally die het spoor volgt van de oorspronkelijke Parijs-Dakar rally zoals hij enkele tientallen jaren is verreden voordat die in 2009 verhuisde naar Zuid Amerika. Aad heeft deze beslissing tijdens het sponsorevent van het team afgelopen zaterdag bekendgemaakt.

Het wordt voor Van Velsen zijn achtste rally en na een vierde plaats in de rally van het afgelopen jaar en een indrukwekkende etappe overwinning, de enige Nederlandse tijdens deze rally, hoopt hij die prestatie te kunnen evenaren maar misschien wel meer. “Deze rally is voor mij de ultieme rally ervaring. Het rijden door Marokko, Mauritanië en uiteindelijk finishen aan het Roze meer in Dakar, Senegal is ongekend. Mauritanië is in mijn beleving één van de mooiste en uitdagendste rallylanden ter wereld, maar ook de ondergrond variatie in Marokko, waaronder scherpe stenen en diepe kuilen, vraagt vooral een goede balans tussen snelheid en beheersing om ervoor te zorgen dat je je kansen op een goede klassering niet gelijk in de eerste week verknald.”

De organisator van de rally, meervoudig Dakar winnaar, Jean Louis Schlesser en zijn zoon en medeorganisator Anthony, hadden Van Velsen de afgelopen week uitgenodigd in Monaco om samen met een aantal andere deelnemers hun ervaringen en enthousiasme te delen en ook nieuwe uitdagingen te bespreken.

“Je merkt aan alles dat de familie Schlesser er alles aan doet om deze rally tot een goed georganiseerde en uitdagend evenement te maken. Ze luisteren goed naar de deelnemers en willen er ook voor zorgen dat de complete teams dus ook de assistentie crew een prima rally gaan ervaren. Ze hebben ook een uitstekende relatie met de regeringen van Marokko, Mauritanië en Senegal en krijgen alle medewerking om bijvoorbeeld grenspassages zo soepel mogelijk te laten verlopen en de veiligheid van de deelnemers te waarborgen.”

Door de organisatie van de Africa Eco Race wordt nu achter de schermen heel hard gewerkt om op zeer korte termijn in Nederland een presentatie voor de Nederlandse en Belgische deelnemers te organiseren. Daarbij zullen uiteraard ook de Schlessers aanwezig zijn. Voor Van Velsen blijft een rally rijden naar Dakar iets magisch.

"De route van het vaste land van Europa door Afrika naar Dakar, Senegal heeft zo‘n lange en rijke historie met de finish bij het beroemde Lac Rose, het roze meer, dat blijft je kippenvel geven. Ik vergelijk het wel eens met bijvoorbeeld Wimbledon, wat uiteraard gespeeld wordt in Engeland en Roland Carros in Frankrijk. Ik vind dat een Dakar Rally hoort te finishen in… Dakar. Dat moet je gewoon hebben ervaren en ik hoop dat er veel Nederlanders besluiten deel te gaan nemen aan deze geweldige rally.”