Clicky


Voorarrest Dennis D. verlengd op verdenking van poging tot doodslag

Voorarrest Dennis D. verlengd op verdenking van poging tot doodslag
18-07-2019 16:17 | Criminaliteit | auteur Redactie

NIEUWLEUSEN - Het voorarrest van Dennis D., voormalig eigenaar van Dikken Logistics uit Nieuwleusen, en zijn vrouw zijn woensdag door de rechtbank van Zwolle met veertien dagen verlengd. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdagmiddag aan Transport Online bevestigd. 

De twee zitten volgens de woordvoerster van het OM vast op verdenking van poging tot doodslag en zitten beiden in beperking. Wanneer een verdachte in beperkingen zit, betekent dit dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Alleen contact met de advocaat is toegestaan, maar ook de advocaat is gebonden aan de beperkingen. 

Beide verdachten worden ervan verdacht dat zij een deurwaarder zwaar hebben mishandeld. Hoe ernstig de deurwaarder er aan toe is wilde het OM in verband met de privacy van de deurwaarder niet zeggen maar lokale media melden dat hij meerdere keren met een stalen pijp zou zijn geslagen en dat hij daarbij een gebroken arm, een gebroken voet en een verwonding aan zijn hoofd opliep.

De deurwaarder kwam vorige week woensdag 10 juli bij de verdachten aan de deur vanwege een uitspraak van de rechter. De rechter veroordeelde Dikken Logistics in hoger beroep tot het betalen van achterstallig loon dat door de verdachte(n) was ingehouden. D. trok vorig jaar van de ene op de andere dag de stekker uit zijn bedrijf en liet dit middels een kort briefje aan zijn personeel weten zonder daarvoor de wettelijke regels in acht te nemen.

Daarnaast heeft ook het Pensioenfonds Vervoer nog een behoorlijk bedrag aan niet afgedragen premies tegoed van Dikken Logistics. Vermoedelijk kwam de deurwaarder bedragen innen en/of spullen in beslag nemen. Dit liep duidelijk behroolijk uit de hand. Lokale media spreken over een gijzeling van de deurwaarder die anderhalf uur geduurd moet hebben. Het OM wil hier niets over kwijt.