Clicky


UPS investeert in autonoom transportbedrijf dat zelfrijdende vrachtwagens test

UPS investeert in autonoom transportbedrijf dat zelfrijdende vrachtwagens test
20-08-2019 10:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ARIZONA - UPS Ventures heeft een minderheidsinvestering gedaan in het autonome transportbedrijf TuSimple. Samen testen beide bedrijven zelfrijdende vrachtwagens op de weg in Arizona om te bepalen of de voertuigen de diensten en efficiëntie van het UPS-netwerk kunnen verbeteren.

Tijdens tests biedt UPS vrachtwagenladingen aan TuSimple voor transport langs een Amerikaanse vrachtvervoerroute tussen Phoenix en Tucson, Arizona.

TuSimple startte zijn zelfrijdende dienstverlening in mei 2019 met een chauffeur en ingenieur in het voertuig. Dit is in overeenstemming met de wetgeving rond Level 4 Autonomous Driving die aangeeft dat er te allen tijde een chauffeur aanwezig moet zijn in het voertuig.

TuSimple en UPS monitoren de afstand en tijd die de trucks zelfstandig afleggen, de veiligheidsdata en transporttijd.

“UPS zet in op technologieën die ons in staat stellen om ons wereldwijde logistieke netwerk efficiënter te maken,” zegt Chief Strategy and Transformation Officer, Scott Price.

“Op het gebied van ontwikkeling en regelgeving is er nog veel werk voor de boeg voor volledig zelfstandige voertuigen zonder bestuurder, maar we zijn enthousiast over de vooruitgang die bedrijven zoals TuSimple in rem- en andere technologieën boeken. Al deze technologieën bieden voordelen op vlak van veiligheid en andere pluspunten die gerealiseerd zullen worden, lang voor de volledige visie rond zelfrijdende voertuigen werkelijkheid wordt. UPS zal het voortouw nemen om deze nieuwe technologieën in zijn vloot te implementeren.”