Clicky


49 lichtgewicht Renault Trucks T voor Van den Bosch Transporten

49 lichtgewicht Renault Trucks T voor Van den Bosch Transporten
04-09-2019 11:53 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ERP - Om meer product te kunnen vervoeren, heeft Van den Bosch Transporten uit het Brabantse Erp onlangs 49 lichtgewicht Renault Trucks T aangeschaft. Een deel van de trekkers is voorzien van een zogenaamde EML-configuratie: een midlift-as waardoor in bepaalde Europese landen een hogere laadcapaciteit kan worden gerealiseerd.

De 49 lichtgewicht Renault Trucks T voor Van den Bosch Transporten beschikken over een 460 pk sterke DTI 11-liter motor. De trucks worden voornamelijk ingezet voor het transport van vloeibare en droge bulkgoederen.

Door het toepassen van een zogenaamde EML-as wordt een optimale combinatie gemaakt tussen eigen gewicht, chassisruimte en laadvermogen. Hiermee kan met een standaard truck - met al een laag eigengewicht - nog meer laadcapaciteit gecreëerd worden waardoor binnen bepaalde Europese landen met zes assen 44 ton mag worden vervoerd.

Door de extra midlift-as ontstaat een lichtgewicht 3-assige trekker met een GVW van 23.500 kg en een optimaal laadvermogen. Ook wordt door het toepassen van deze extra 4,5-tons as overbelading op de trekas voorkomen.

Rico Daandels, CEO bij Van den Bosch Transporten, licht toe: “We kiezen voor Renault Trucks vanwege de lichtgewicht trekker. Hierdoor zijn we in staat om meer payload te vervoeren binnen de Europese gewichtsnormen voor intermodaal transport. Onze partner Renault Trucks helpt ons daarbij.”

Vermogen en comfort

De Renault Trucks EML-trekkers zijn de tweede grote levering aan Van den Bosch Transporten in korte tijd.

“Het comfort, het vermogen van de truck en de grootte en uitrusting van de cabine zijn de belangrijkste factoren die onze chauffeurs zoeken in een truck. De Renault Trucks T biedt dit, waardoor een herhaalaankoop voor de hand lag”, besluit Daandels.

De trucks worden geleverd door Renault Trucks-dealer BAS Truck Center uit Veghel.