Clicky


NVWA start onderzoek naar ongeval op kermis in Wijchen

NVWA start onderzoek naar ongeval op kermis in Wijchen
17-09-2019 11:41 | Ongevallen | auteur Redactie

WIJCHEN - De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) start een onderzoek naar het ongeval op de kermis in Wijchen waarbij maandagavond meerdere personen gewond raakten. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Het gaat om een man van 38 jaar uit Wijchen en zijn zoontje. Vijf anderen raakten lichtgewond. Tijdens de kermis gebeurde er een ongeval met een attractie, waardoor de man onder de attractie terecht kwam.

De hulpdiensten rukten meteen uit. De ambulancedienst en traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen aan de slachtoffers. Meerdere omstanders waren toen al begonnen met de eerste hulp. De man raakte zwaargewond en ook het kind is naar het ziekenhuis gebracht voor zijn verwondingen. De andere slachtoffers hoefden niet opgenomen te worden, zij raakten lichtgewond bij het ongeval.

Na de eerste hulpverlening is de politie gestart met het onderzoek. Sporen werden veiliggesteld, getuigen werden gehoord en er werden overzichtsfoto’s gemaakt met een drone. Het verdere onderzoek wordt gedaan door de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA).