Clicky


Lichaam vermiste Nederlander Alicante gevonden

Lichaam vermiste Nederlander Alicante gevonden
17-09-2019 16:41 | Buitenland | auteur ANP

ALICANTE - Het stoffelijk overschot van een 66-jarige Nederlander die vermist was bij de Spaanse stad Alicante, is dinsdag gevonden. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. De honorair consul is naar het rampgebied gegaan om de familie van de man bij te staan.

Een van de vrijwilligers die meehielpen zoeken, ontdekte het lichaam in een kanaal bij de plaats San Fulgencio, zeggen de regionale autoriteiten tegen Spaanse media. De man was zondag meegesleurd door snelstromend water bij de plaats Dolores, enkele kilometers verderop. Hij maakte daar een wandeling met familie en vrienden.

Het zuidoosten van Spanje is getroffen door buitensporig zware regenval en overstromingen. Het noodweer heeft zeker zeven levens geëist. Meerdere mensen verdronken in auto's die razendsnel vol water liepen. Huizen, straten en spoorwegen zijn onder water gelopen. De luchthaven van Almería ging dicht omdat het vliegveld onbereikbaar werd. In het gebied is nog nooit zo veel regenwater naar beneden gekomen sinds het begin van de metingen honderd jaar geleden.