Clicky


Mick Schumacher lonkt naar Formule 1

Mick Schumacher lonkt naar Formule 1
27-09-2019 10:53 | Sport | auteur ANP/DPA

SOTSJI - Mick Schumacher hoopt binnen enkele weken te horen of er komend seizoen al plek voor hem is in de Formule 1. De 20-jarige Duitser, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, werd begin dit jaar opgenomen in het opleidingsprogramma van Ferrari. 'Schumi' junior rijdt momenteel in de Formule 2, de talentenklasse die wordt gezien als opstapje naar de Formule 1.

"Er is nog niets afgesproken", zei Mick Schumacher in Sotsji tegen Sky. "We moeten afwachten wat er de komende weken gaat gebeuren. Ik kan nu nog niet zeggen waar ik volgend jaar ga rijden."

De jonge Duitser veroverde afgelopen jaar de titel in de Europese Formule 3-serie. Schumacher verdiende daardoor ook genoeg punten om een superlicentie te krijgen, het 'rijbewijs' dat nodig is om in de Formule 1 te rijden. Hij bestuurde dit voorjaar al de bolides van Ferrari en Alfa Romeo bij de testdagen voor 'rookies' in Bahrein.

Mogelijk komt er volgend seizoen een plekje voor Schumacher vrij bij Alfa Romeo, de renstal waarmee Ferrari nauwe banden heeft. "We investeren veel in Mick omdat we denken dat hij een goede Formule 1-coureur kan zijn", zei teambaas Mattia Binotto van Ferrari onlangs.