Clicky


Van den Bosch Transporten huldigt jubilarissen tijdens feestavond

Van den Bosch Transporten huldigt jubilarissen tijdens feestavond
28-10-2019 16:31 | Transport | auteur Redactie

ERP - Het is een van de jaarlijkse hoogtepunten op de Van den Bosch-kalender: de jubilarissenavond. Afgelopen vrijdag 25 oktober was het weer zover. Dit keer stonden 17 jubilarissen in de spotlights tijdens een feestelijke avond in de Van den Bosch Experience in Erp.

De jubilarissen zijn samen goed voor welgeteld 306 jaar ervaring binnen Van den Bosch Transporten. Elf jubilarissen vierden hun 12,5-jarig dienstverband; drie medewerkers zijn dit jaar alweer 25 jaar in dienst en twee collega’s tikken zelfs de grens van 40 jaar aan. Tel daarbij één pensionado op en de grens van 300 jaar is doorbroken.

In het middelpunt

Rico Daandels, CEO van Van den Bosch Transporten, erkende die indrukwekkende feiten: “Dit is een bijzondere avond, waarop jullie, onze jubilarissen, volledig in het middelpunt staan. Want met jullie jarenlange betrokkenheid, inzet en energie hebben jullie ons mooie familiebedrijf iedere dag weer een beetje mooier gemaakt. Daar zijn we jullie dankbaar voor. We hopen dat jullie dat nog vele jaren blijven doen.”

Podium voor partners

De spotlights waren niet alleen voor de jubilarissen; ook hun partners kregen het podium dat ze verdienen. “Uiteindelijk zijn jullie het, die het jullie partners mogelijk maken om iedere dag een topprestatie te leveren”, aldus Daandels. Na het korte officiële deel genoten de aanwezigen van een buffet, gevolgd door een ludiek avondprogramma, waarna het tot in de late uurtjes gezellig bleef in de Van den Bosch Experience.

Gelukkig in cabine

Eén van de jubilarissen is chauffeur Pieter Jansen (49), die dit jaar zijn 25-jarig dienstverband viert. Hij is te spreken over de aandacht van zijn werkgever voor haar jubilarissen. “Dat er op deze manier stil wordt gestaan bij al die jubilea, voelt als een stuk erkenning. Ik heb het goed naar mijn zin bij Van den Bosch. Als internationaal chauffeur voor Van den Bosch heb ik heel Europa gezien, en het onderweg zijn verveelt nooit, nog steeds niet. Het reizen, andere landen zien, al die culturen ervaren… Achter een bureau word ik niet gelukkig, in mijn cabine wel.”

Altijd uitdagend

Financial controller Eva Vonk (36) is alweer 12,5 jaar in dienst bij Van den Bosch. Tot haar eigen verbazing eigenlijk, zo geeft ze toe: “Dit is mijn eerste baan. Toen ik begon, had ik nooit gedacht dit jubileum te halen, ik had verwacht eerder een switch te maken. Maar bij dit bedrijf gebeurt zo veel, dat mijn werk altijd uitdagend is gebleven. Dat Van den Bosch deze avond organiseert, vind ik heel mooi. Je viert als werknemer niet voor niets een jubileum: het geeft aan dat je het naar je zin hebt. Van den Bosch waardeert dat en dat is een goede zaak.”

Van den Bosch-familie

Een van de meest ervaren jubilarissen is Leo Swinkels (60), die 40 jaar geleden als monteur in dienst kwam en nog steeds het gezicht van de Technische Dienst is. “Techniek heeft me altijd geïnteresseerd. Ik ben ooit begonnen als monteur in de luxe auto-business, maar door de crisis in de jaren zeventig ben ik na een paar jaar in de vrachtwagens terechtgekomen, bij Van den Bosch. En kijk nu eens… Het is een goede stap geweest. Natuurlijk, het werk is veranderd, net als de sfeer. De tijd dat de directie iedere dag persoonlijk goedemorgen kwam zeggen, is voorbij. Daarvoor is het bedrijf te groot geworden. Toch is de sfeer bij Van den Bosch nog steeds heel persoonlijk. Wat ik ook vraag, waar ik ook mee zit, er wordt altijd meegedacht over een oplossing. Ik ben nog steeds heel blij dat ik bij deze familie terecht ben gekomen.”