Clicky


Estron breidt warehouse uit op SMARTLOG in Rotterdam

Estron breidt warehouse uit op SMARTLOG in Rotterdam
31-10-2019 19:33 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - DHG heeft met Estron overeenstemming bereikt over uitbreiding van de huur op SMARTLOG Rotterdam 2 met 5.500 m² buitenterrein en 8.078 m² ADR-warehouse voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

Sinds begin dit jaar huurt Estron al 37.271 m² van SMARTLOG Rotterdam 2. Vanaf 1 november 2019 zal Estron ook een buitenterrein van 5.500 m² en 8.078 m² ADR warehouse met CO2 gasblusinstallatie voor de opslag van gevaarlijke stoffen in gebruik gaan nemen (DC6B).

Estron is een logistieke dienstverlener en richt zich op transport, goederendistributie, op- en overslag, verpakken en wereldwijde overzeese transporten. Estron is sinds haar oprichting gevestigd in de Rotterdamse haven en zet met deze uitbreiding een strategische stap voor een verdere groei in de opslag en handling van gevaarlijke stoffen.

SMARTLOG Rotterdam 2 is de tweede SMARTLOG ontwikkeling van DHG in Rotterdam. De locatie ligt direct aan de A15 in Rotterdam-Europoort, centraal tussen de Waalhaven en de Maasvlakte. DHG ontwikkelde hier een SMARTLOG complex van in totaal ruim 110.000 m². Dit betreft zowel ESFR-gesprinklerde warehouses voor koopmansgoederen als ADR-warehouses met een CO2 gasblusinstallatie voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

De ESFR-gesprinklerde warehouses zijn volledig verhuurd aan Estron en P&O Ferrymasters. Na deze uitbreiding van Estron en eerdere verhuur aan DVR en Yamato is nu alleen nog 12.000 m² ADR-ruimte voor de opslag van gevaarlijke stoffen beschikbaar.