Clicky


731 bestuurders bekeurd voor gebruik smartphone tijdens het rijden in controleweek

731 bestuurders bekeurd voor gebruik smartphone tijdens het rijden in controleweek
01-11-2019 20:00 | Controles | auteur Redactie

VUGHT - De politie Oost-Brabant heeft afgelopen week weer gecontroleerd op het gebruik van een smartphone tijdens het rijden. Zij deden dit weer vanuit een touringcar.

In een touringcar zit je hoog en daardoor kan de politie ook vrachtwagenchauffeurs controleren. De bus wordt gevolgd door agenten in onopvallende auto’s. Als de politie een (vrachtwagen)chauffeur met zijn smartphone achter het stuur ziet geven zij dit door en die persoon wordt dan later door collega's staande gehouden en bekeurd. Ook bestuurders die hun smartphone goed weten te verbergen tijdens het gebruik kunnen vanuit de touringcar worden betrapt.

De touringcar reed deze week verspreid over alle autosnelwegen binnen Oost Brabant. Alhoewel het breed bekend is dat het vasthouden van een smartphone tijdens het rijden verboden is wordt het verbod massaal overtreden.

Tijdens deze controleweek werden in totaliteit 731 bestuurders staande gehouden en bekeurd voor het gebruik van de smartphone tijdens het rijden.

Daarnaast werden 127 bekeuringen opgemaakt voor diverse overige (verkeers)overtreding, zoals rijden zonder rijbewijs, snelheidsoverschrijding (met diverse malen invordering rijbewijs, alcoholgebruik, bezit van drugs etc.

Het aantal verkeersdoden en ongelukken in het verkeer neemt de afgelopen jaren toe. Eén van de oorzaken die hierbij een rol spelen is afleiding. Vooral de combinatie van sociale media en verkeer is een ‘nieuwe’ en gevaarlijke ontwikkeling. De overheid wil het gebruik van sociale media in het verkeer verminderen en tegengaan. De MONO-campagne is hier een onderdeel van.