Clicky


Ferrari niet blij met sneer van Verstappen

Ferrari niet blij met sneer van Verstappen
04-11-2019 10:09 | Sport | auteur ANP/DPA

AUSTIN - Ferrari is boos over de insinuaties van concurrerende Formule 1-teams dat de Italianen de afgelopen races vals hebben gespeeld. Zo zei Max Verstappen na de Grote Prijs van de Verenigde Staten over de matige prestaties van de Ferrari-rijders: "dat krijg je als je stopt met valsspelen".

Verstappen zinspeelde op speculaties dat Ferrari een onreglementaire truc gebruikte om extra brandstof in de motor te injecteren om meer vermogen en een hogere topsnelheid te krijgen. Ferrari-teambaas Mattia Binotto ontkende de truc. "Ik hoor deze opmerkingen. Ze zijn zeer teleurstellend. Deze opmerkingen zijn volledig verkeerd, ze zijn niet goed voor de sport en iedereen moet een beetje voorzichtiger zijn", zei Binotto in een reactie op de uitlatingen van de Nederlander.

Het was ook andere teams opgevallen dat de Ferrari's op de rechte stukken langzamer waren dan in de voorgaande weken. "We hebben naar de gegevens gekeken. Hun topsnelheid is heel anders dan de laatste races", zei Mercedes-teambaas Toto Wolff.