Clicky


Webshops: pakketje kan later aankomen rond feestdagen

Webshops: pakketje kan later aankomen rond feestdagen
05-11-2019 13:32 | Binnenland | auteur ANP

EDE - Webwinkels waarschuwen dat de bezorging van pakketjes rond de feestdagen vertraging kan oplopen. Ze verwachten voor de periode een nog grotere drukte dan in voorgaande jaren. Om ervoor te zorgen dat Sinterklaas en de Kerstman niet met lege handen komen te staan, roept belangenorganisatie Thuiswinkel.org onlineshoppers op tijdig cadeautjes te bestellen.

Onlinewinkels verkopen rond de feestdagen 28 procent meer dan gemiddeld. Dit jaar voorziet de branche een hevigere piek in de aanloop naar Sinterklaas, omdat de uit de Verenigde Staten overgewaaide koopjesfestijnen Black Friday en Cyber Monday korter voor 5 december vallen dan vorig jaar. Het kan daardoor gebeuren dat op zeer drukke dagen een deel van de pakketten niet de volgende dag al zijn bezorgd, terwijl dat wel wordt verwacht.

Vorig jaar kwam een deel van de sinterklaas- en kerstpakketjes door drukte ook al niet op tijd, met veel klachten op social media tot gevolg. Thuiswinkel.org adviseert ook om op een afhaalpunt te laten bezorgen. Dat verkleint de kans dat pakketbezorgers voor een dichte deur komen te staan.