Clicky


Marechaussee onderschept Moldaviërs in touringcar bij Ter Apel

Marechaussee onderschept Moldaviërs in touringcar bij Ter Apel [+foto]
19-11-2019 10:27 | Criminaliteit | auteur Redactie

TER APEL - De Koninklijke Marechaussee heeft maandagochtend 18 november nabij Ter Apel een touringcar onderschept met ongeveer 65 Moldaviërs die op weg waren naar het asielzoekerscentrum. De 57-jarige chauffeur en de 50-jarige bijrijder, eveneens beiden afkomstig uit Moldavië, zijn aangehouden.

Personeel van het asielzoekerscentrum schakelde maandagochtend de Marechaussee in toen zij een twintigtal personen vanuit de touringcar, die ongeveer 500 meter van de ingang stond geparkeerd, het terrein op zagen lopen. Hierop controleerden marechaussees de overige inzittenden van de bus in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid. Geen van hen kon een geldig grensoverschrijdingsdocument tonen waarop de bestuurder en zijn bijrijder werden gearresteerd op verdenking van mensensmokkel.

Beide verdachten zijn ingesloten. De vreemdelingen, waaronder veel kinderen, hebben asiel aangevraagd en zijn het vreemdelingentraject ingegaan. De Koninklijke Marechaussee verricht, onder leiding van het openbaar ministerie Noord-Nederland, verder onderzoek in deze zaak.