Clicky


Picnic bouwt gerobotiseerd distributiecentrum

Picnic bouwt gerobotiseerd distributiecentrum
27-11-2019 11:28 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

AMSTERDAM - Onlinesupermarkt Picnic gaat een groot gerobotiseerd distributiecentrum bouwen in Utrecht. Daarnaast breidt het bedrijf uit met duizend banen. Voor de plannen heeft Picnic 250 miljoen euro opgehaald in een nieuwe financieringsronde.

Volgens Picnic wordt het nieuwe distributiecentrum, met een vloeroppervlak van 42.000 vierkante meter, een van 's werelds grootste in zijn soort. De vestiging wordt uitgerust met honderd machines voor het automatisch sorteren, inpakken en distribueren van bestelde boodschappen. Daarmee moet het mogelijk worden om vanuit de nieuwbouw wekelijks boodschappen bij 150.000 huishoudens af te leveren.

Aan de technologie achter het distributiecentrum is jarenlang gewerkt door specialisten in automatisering, zo meldt Picnic. Software die steunt op kunstmatige intelligentie moet verspilling van voedsel en gebruik van verpakkingsmateriaal sterk verminderen. Daarnaast moeten slimme foefjes voor meer werkgemak van personeel zorgen.

Picnic is sinds de oprichting snel gegroeid en rekent dit jaar op 300.000 nieuwe klanten. Die ontwikkeling gaat niet zonder slag of stoot. Het bedrijf ligt geregeld in de clinch met vakbond FNV, die onder meer eist dat medewerkers volgens de cao voor supermarktmedewerkers worden betaald.

De nieuwe investering komt van bestaande aandeelhouders van Picnic. Daarnaast verstrekt ABN AMRO een lening. Zo'n drie jaar geleden staken verschillende familiebedrijven samen 100 miljoen euro in Picnic. Dat waren onder andere ondernemersfamilie Fentener van Vlissingen en de familie De Rijcke, bekend als voormalige eigenaar van drogisterijketen Kruidvat.