Clicky


Gewonden en aanhoudingen na ontploft drugslab in Weert

Gewonden en aanhoudingen na ontploft drugslab in Weert
28-11-2019 15:47 | Binnenland | auteur ANP

WEERT - Twee personen zijn donderdagmorgen gewond geraakt door een explosie en een daaropvolgende brand in een drugslab aan de Heihuisweg in Weert. De politie heeft vier verdachten aangehouden. De ravage in het deels ingestorte drugslab is groot.

Na de explosie werden de gewonden in een busje naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht. Een derde persoon ging er daarna vandoor, maar kon later worden aangehouden. In het busje, dat voor een ingang van de Spoedeisende Hulp werd geparkeerd, stonden ook gasflessen. Brandweer en politie vonden de situatie zo gevaarlijk dat de ingang korte tijd is afgesloten, totdat het busje was weggesleept. Aangezien de Spoedeisende Hulp van het Radboudumc ook andere ingangen heeft, hebben de patiënten er geen hinder van gehad, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

De gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis. Eén man zou zwaargewond zijn. Zij zijn aangehouden. Een vierde verdachte is bij het drugslab in Weert opgepakt en zit vast.

De brandweer had de brand snel onder controle. Het drugslab zal worden ontmanteld door een speciaal politieteam. Dat kon daar nog niet mee beginnen omdat de situatie te onveilig is, aldus de politie.