Clicky


35-jarige man opgepakt vanwege steekpartij Den Haag

35-jarige man opgepakt vanwege steekpartij Den Haag
30-11-2019 19:03 | Misdaad | auteur ANP

DEN HAAG - De politie heeft een 35-jarige man aangehouden wegens de steekpartij in Den Haag vrijdagavond. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij is aangehouden in het centrum van de stad en overgebracht naar een politiebureau, waar hij zal worden verhoord.

Over de wijze waarop de verdachte is aangehouden, zijn identiteit en het motief is niets bekend. De politie doet geen mededelingen over hoe zij de man op het spoor kwam.

Bij de steekpartij op de Grote Marktstraat in Den Haag raakten drie tieners gewond. Een jongen van 13 uit Den Haag en twee 15-jarige meisjes, uit Alphen aan den Rijn en Leiderdorp. Ze kenden elkaar niet, aldus de politie.

Door de politie is heel vrijdagnacht en zaterdag overdag gezocht naar de dader. Hij stak vrijdag rond 20.00 uur zomaar in op de jongeren en ging er daarna vandoor. Door Black Friday was het extra druk in de winkelstraat.

De drie slachtoffers werden in het ziekenhuis behandeld en konden aan het eind van de avond weer naar huis. De gemeente Den Haag reageerde geschokt op de gebeurtenis, met name omdat kinderen het slachtoffer waren.

Vorig jaar werd Den Haag ook opgeschrikt door een steekpartij. Toen stak Malek F. op straat drie willekeurige voorbijgangers neer met een mes. Dat incident leidde in de stad tot politieke onrust. Voormalig burgemeester Pauline Krikke meldde erna dat het om een verwarde man ging. Zij was er niet van op de hoogte dat er een paar maanden eerder een anonieme tip was binnengekomen over mogelijke terroristische plannen van de verdachte.