Clicky


Opnieuw blokkades door Franse vrachtwagenchauffeurs

Opnieuw blokkades door Franse vrachtwagenchauffeurs [+foto]
16-12-2019 12:04 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

PARIJS - Ruim 600 kilometer file stond er maandagochtend rond Parijs. Opnieuw wordt er in Frankrijk gestaakt. Het openbaar vervoer in de hoofdstad ligt opnieuw stil en ook vrachtwagenchauffeurs zijn maandag weer in actie gekomen.

Vrachtwagenchauffeurs organiseren op diverse wegen langzaamaanacties met name rond steden als Straatsburg, Lyon en Toulouse. De vrachtwagenchauffeurs en andere werknemers in de logistieke sector willen hogere lonen en betere arbeidsomstandigheden.

In Marseille en Lens blokkeerden werknemers de toegang tot logistieke centra. De vrachtwagenchauffeurs wilden ook Franse tolpoortjes blokkeren. Blokkades deden zich ook voor in de regio Parijs. In de Franse hoofdstad is maandag een bijeenkomst voor transportmedewerkers gepland.

De acties van de vrachtwagenchauffeurs hebben de situatie verergerd voor veel forensen die, voor de twaalfde dag op rij, geconfronteerd werden met stakingen bij spoorwegen en in het Parijse openbaar vervoer. Ondertussen waren de files rond Parijs bijna 630 kilometer lang. Veel treinen reden niet en de meeste metro's in Parijs stonden opnieuw stil.

Voor dinsdag hebben vakbonden opgeroepen tot landelijke bijeenkomsten tegen de pensioenhervormingsplannen van de regering.