Clicky


Dronken vrachtwagenchauffeur rijdt met autotransporter al slingerend over de Duitse A2

Dronken vrachtwagenchauffeur rijdt met autotransporter al slingerend over de Duitse A2 [+foto]
27-12-2019 19:56 | Buitenland | auteur Redactie

DORTMUND - Een oplettende vrachtwagenchauffeur belde vrijdagmiddag de politie toen hij een andere vrachtwagenchauffeur al slingerend over de Duitse A2 in de richting van Dortmund zag rijden. Politieagenten ontdekten tijdens de controle dat de Poolse chauffeur duidelijk dronken was. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Rond 13:00 uur reed een vrachtwagenchauffeur over de A2 vanaf het knooppunt Bad Oeynhausen in de richting van Dortmund. De vrachtwagenchauffeur zag een autotransporter voor hem rijden die van links naar rechts slingerde. De chauffeur bleef een tijdlang achter de autotransporter rijden en waarschuwde de politie.

Politieagenten wisten de chauffeur in te halen en zagen hoe hij met zijn vrachtwagen van links naar recht slingerde en herhaaldelijk over de vluchtstrook reed. De politie wist de chauffeur naar een rustplaats langs de snelweg te begeleiden en hem daar te stoppen. Tijdens de controle roken de agenten direct de enorme alcoholgeur van de 49-jarige Poolse chauffeur. Daarnaast vertoonde de man alcohol-typische symptomen, meldt de politie. Uit een blaastest bleek dat de man had gedronken. Een arts nam een bloedmonster af van de dronken chauffeur.

De politie heeft het rijbewijs ingenomen van de dronken Pool en de autotransporter is in beslag genomen. Deze kan bij de politie opgehaald worden door een vervangend chauffeur met geldig rijbewijs.

Hoeveel de Poolse chauffeur gedronken had heeft de politie niet bekendgemaakt.