Clicky


Sven Kramer houdt NK afstanden in Thialf voor gezien

Sven Kramer houdt NK afstanden in Thialf voor gezien
28-12-2019 20:40 | Sport | auteur ANP

HEERENVEEN - Sven Kramer zal op de slotdag van de NK afstanden in Heerenveen niet meer in actie komen. De 33-jarige schaatser heeft zich afgemeld voor de 10.000 meter. Volgens zijn ploeg Jumbo-Visma wil hij zich volledig gaan richten op de EK afstanden, die over twee weken eveneens in Thialf worden gehouden.

Kramer plaatste zich vrijdag op de 5000 meter als nummer twee, achter Patrick Roest, voor de EK afstanden en WK afstanden in Salt Lake City (half februari). Op de 1500 meter (zevende plek) stelde hij vooral zichzelf zaterdag teleur. Het was niettemin voldoende voor kwalificatie voor de WK allround eind februari in Hamar. Daarmee had Kramer, die door grillige rugproblemen dit seizoen niet zeker is van zichzelf, zijn doel voor eigen publiek bereikt.

"Ik reed een slechte 1500 meter, vooral mijn opening was niet best", blikte de viervoudige olympisch kampioen terug. "Dan ben je op deze afstand meteen kansloos voor een plaats in de top drie. Maar op zich is het niet zo erg allemaal. Ik heb hier gekregen waarvoor ik was gekomen."