Clicky


Coronavirus ook vastgesteld in VS

Coronavirus ook vastgesteld in VS
21-01-2020 23:49 | Buitenland | auteur ANP/RTR

SEATTLE - Het coronavirus heeft nu ook in de VS de kop opgestoken. Bij een man die vanuit China naar de Amerikaanse stad Seattle was gereisd werd de longaandoening vastgesteld. Dat meldde de Amerikaanse organisatie voor ziektecontrole en preventie CDC dinsdag.

De CDC begon vorige week op drie Amerikaanse luchthavens met het screenen van reizigers uit China op aanwezigheid van het virus dat voor het eerst werd aangetoond in de Chinese stad Wuhan. Inmiddels zijn er honderden gevallen in China en is de aandoening ook vastgesteld bij mensen in Zuid-Korea, Thailand, Taiwan en Japan.

De man kwam op 15 januari aan, voordat de strengere screenings werden uitgevoerd. Het coronavirus is bij de man vastgesteld nadat hij zelf medische hulp had gezocht.

Controles aangescherpt

De VS hebben het aantal luchthavens waar reizigers uit China worden gescreend uitgebreid. Vanaf vorige week gebeurde dat al in New York, Los Angeles en San Francisco. Nu zijn de controles ook aangescherpt op de vliegvelden van Atlanta en Chicago. Sinds vorige week zijn meer dan 1200 mensen gescreend in de VS.

Het coronavirus is verwant aan het SARS-virus dat in 2003 veel onrust veroorzaakte en over de hele wereld ruim zevenhonderd levens eiste.