Clicky


Te water geraakte vrachtwagen in Terschellinger haven geborgen

Te water geraakte vrachtwagen in Terschellinger haven geborgen [+foto's]
26-01-2020 09:50 | Ongevallen | auteur Redactie

TERSCHELLING - [update 16:51 uur] Flink spektakel op Terschelling zaterdagmiddag nadat een vrachtwagen midden in de haven in het water was beland. Een mobiele kraan moest in allerijl naar het eiland worden verscheept om de vrachtwagen weer op het droge te zetten.

Zaterdagmiddag ging het rond 15:15 uur mis en belandde de vrachtwagen midden in de haven. Volgens eilanders lag de vrachtwagen vlakbij de Noord-Nederland, een vrachtwagenferry van rederij Doeksen. Of de vrachtwagen hier vanaf is gevallen is op dit moment niet bekend, maar wordt wel onderzocht.

Doordat de vrachtwagen midden in de haven lag, moest ander scheepvaartverkeer goed oppassen met het varen in de haven en enkele keren steken om voorbij de wagen te komen.

Met behulp van de Friendship, een schip van het gelijknamige Friendship Offshore, konden medewerkers van bergingsbedrijf Noordgat de boot ’s avonds naar de werkhaven slepen. Hier werd de resterende vracht in de bak van de vrachtwagen met behulp van een kraan uit de bak geschept, om het gewicht zo te verminderen.

Ondertussen werd er met de laatste veerboot tussen Harlingen en Terschelling een mobiele torenkraan ingevaren om de vrachtwagen, van enkele tienduizenden kilo’s, uit het water te komen takelen. Onder toeziend oog van enkele tientallen bewoners van het Waddeneiland wisten zij rond 23:30 uur de vrachtwagen weer op alle wielen te zetten.